Gemeente Edam-Volendam Maatschappelijk Vastgoed

In gemeente Edam-Volendam is vastgoed te vinden welke eigendom is van de gemeente. Zulk gemeentelijk vastgoed heeft geld gekost en mag niet zomaar leeg komen te staan zonder hiervoor een bestemming te hebben. Het hebben van een bestemming voor een pand is zeer belangrijk om te voldoen aan het hedendaagse beleid. De oplossing voor het voorkomen van leegstand is een makelpunt. Dit is een online platform waarop gemeentelijk vastgoed gevonden, én gehuurd kan worden. Zo kunnen de ruimtes optimaal benut worden.

Hoe ziet een gemeente makelpunt eruit?

Sommige gemeenten maken een aparte ruimte aan op de bestaande gemeentewebsite, maar tegenwoordig kiezen steeds meer gemeenten voor een website op een aparte domeinnaam. Zo is de website makkelijk te vinden en toegewijd aan de gemeentelijke locaties en ruimtes.

Een voorbeeld van zo’n makelpunt op een eigen domeinnaam is: Makelpuntlisse.nl

Gemeente Edam-Volendam

Huren inwoners van gemeente Edam-Volendam al locaties?

Gemeente Edam-Volendam

Biedt gemeente Edam-Volendam al de mogelijkheid voor inwoners en omwonenden om locaties te huren? Denk bijvoorbeeld aan locaties waar lokale ondernemers bijeenkomsten kunnen houden, of aan ruimtes die gehuurd kunnen worden om mensen samen te laten komen. Zo is het voorkomen van eenzaamheid een actueel onderwerp. Als gemeente kunt u bijeenkomsten stimuleren door ruimtes beschikbaar te stellen.

Gymzaal huren in gemeente Edam-Volendam

Het meest populair is het huren van een gymzaal. Scholen zijn in veel gevallen maatschappelijk vastgoed en deze kunnen daarom uitstekend verhuurd worden om leegstand te voorkomen. Op veel scholen wordt de gymzaal niet elke dag of elk uur van de dag gebruikt. Deze kan op de tijden van leegstand verhuurd worden via het online makelpunt.

Heeft gemeente Edam-Volendam geen makelpunt?

Het opzetten van een gemeente makelpunt is eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Daarnaast is de investering relatief laag. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om subsidie aan te vragen voor het opzetten van een makelpunt. Dit is afhankelijk van de grootte van het vastgoedportefeuille en de mogelijkheden om staatssteun te ontvangen zonder dat dit onterecht is. Ook wanneer subsidies niet mogelijk zijn is het mogelijk om gebruik te maken van onze dienstverlening. Met het basispakket kunt u zonder aanbesteding starten met de verhuur van maatschappelijk vastgoed.

Van de bouw tot en met het beheer kunnen we gemeente Edam-Volendam ondersteunen met opzetten van een makelpunt website.

Wilt u hierover informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Vraag informatie aan
Gemeente Edam-Volendam
2019-12-13T15:49:58+02:00