Leegstand Gemeente Locaties Aanpakken

Leegstand Gemeente Locaties Aanpakken2020-01-13T14:23:26+02:00

Zijn er in uw gemeente locaties met ruimtes die geregeld leegstaan? Zonde! U kunt namelijk uw gemeente helpen door de leegstaande locaties te verhuren aan inwoners, verenigingen of bedrijven. Het samenbrengen van vraag & aanbod van gemeenteruimtes is mogelijk via een daarop ingerichte makelpunt website. Dit is een website speciaal gemaakt voor uw gemeente waarop u de vrije ruimtes kunt aanbieden voor verhuur. Zo pakt u leegstand aan en stimuleert u uw gemeente door het bieden van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf die tijdelijk een ruimte nodig heeft voor een vergadering of voor lokale initiatieven of goede doelen die tijdelijk een ruimte nodig hebben voor het uitvoeren van hun activiteiten.

Waarom leegstand aanpakken?

Het voorkomen en aanpakken van leegstaande panden is een hot issue. Er zijn talloze publicaties te vinden over de oorzaken, het voorkomen en het aanpakken van leegstand. Maar waarom is dit zo belangrijk? Denk bijvoorbeeld aan een winkelstraat waarin 5 winkels open zijn en waar de rest van de panden leegstaan. Dit is niet aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers die de winkelstraat bezoeken. U als gemeente heeft als taak om ervoor te zorgen dat leegstand voorkomen wordt in samenwerking met makelaars, vastgoedeigenaren en winkeliers.

Naast winkelpanden zijn er ook vele andere soorten gemeente vastgoed welke leeg kunnen komen te staan. De gemeente betaalt voor het vastgoed dat in haar bezit is. Door het verhuren van deze locaties en panden staat dit vastgoed minder vaak leeg. Dit alles valt te realiseren door het laten maken van een makelpunt website.

De oplossing: richt een gemeente makelpunt op

Het opstarten van een gemeenten makelpunt is minder complex dan het wellicht lijkt. Wij kunnen het werk namelijk uit handen nemen en een website specifiek voor uw gemeente opzetten waarop gemeente locaties kunnen worden aangeboden voor verhuur. Zo wordt het aanbod inzichtelijk en toegankelijk voor inwoners van uw gemeente. Eventueel kunnen we u zelfs helpen met de promotie van de website om een nog groter publiek te bereiken.

Ook een eigen makelpunt?

Gemeentemakelpunt.nl maakt graag een offerte voor een makelpunt in uw gemeente. In de website wordt een module gebouwd waarmee uw gemeente locaties kan toevoegen welke verhuurd kunnen worden. Voor een eenmalig bedrag wordt uw gemeentemakelpunt volledig ingericht, daarna betaalt u enkel nog de hosting- en onderhoudskosten.

Makelpunt Aanvragen